Gezellig hoor dat ze er zijn. Jammer voor hun dat het zo waait de laatste dagen. En hoewel de zon meestal flink z’n best doet, is het best fris voor de tijd van het jaar.
Zaterdag in de namiddag zijn we naar Peniscola gegaan, een stad gebouwd rond de voet van een op een rotsige kaap gebouwd kasteel.
De zee spoelt er aan drie kanten omheen. Het is een labyrint van kronkelende staatjes met witgekalkte huizen, en autovrij.
Normaal is het hier gedurende “wintermaanden”rustig, maar gisteren kon je echt al merken dat het toeristenseizoen aan het beginnen is. Het was erg druk en de meeste winkeltjes en eetcafés waren open en het was een drukte van belang. Ook omdat de Spanjaarden deze dagen allemaal vrij zijn.
Daarna zijn we gezellig uit-eten gegaan bij de Pizzeria Santorini, waar we aangesproken werden door de eigenaar, die vroeg of Ton, Santorini himself was. Alhoewel wij het ontkende vertrouwde hij het schijnbaar niet en kwam zo na het eten met een heerlijke kruidenlikeur, waar we een glaasje van moeste meedrinken?????
Recept Caipirinha : in een stevig whisky-glas schijfjes limoen met toegevoegd suiker fijnstampen. Flinke borrel wodka en crunch-ijs toevoegen. Even shaken en klaar is Kees.Het wordt origineel geserveerd met twee korte rietjes.(Van origine wordt bruine of rietsuiker gebruikt. En je kunt limoen ook vervangen door bijv, aarbei, kokos, perzik. Maar het resultaat is telkens hetzelfde … heerlijk!)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten