maandag 18 mei 2009

Buren


We wonen hier zogezegd op het "platteland", oftewel - el campo -. Maar dat wil niet zeggen dat we geen buren hebben; al is het natuurlijk een stukje verderop. Links van ons op 200 meter wonen onze Duitse buren Johannes en Roswita. Veel kontakt hebben we niet met ze, hoewel het heel aardige mensen zijn. Johannes is altijd bezig zijn hond uit te laten. Als we hem willen spreken gaan we nooit naar z'n huis, maar rijden gewoon een rondje ... je komt 'm altijd tegen !


En rechts, op 500 meter woont Bastienne uit Nederland. Met Bastienne hebben we wel veel kontakt: een heel lieve en gezellige buur. Met haar delen we lief en leed. Maken we plannen en beleven we veel avontuur.

Spanjaarden, overigens, wonen niet vaak op het "platteland". Die wonen liever op een kluitje in het dorp. Ze vinden het ook vaak eng bij ons: 's nachts pikkedonker met al die gevaarlijke beesten als slangen, salamanders, vossen, wildezwijnen etc. Nou ja, dat valt wel mee hoor !

De zon, trouwens, maakt al flink over-uren: deze week gaan we de eerste dertigers noteren ...

1 opmerking:

Conny zei

Eh.. 18 mei geplaatst, dus het zou voor afgelopen week zijn geweest. Die 30 graden is misschien wel gehaald maar niet meer sinds donderdag! Nee, dat begint pas als ik weer weg ben en terug in NL.. waar het vervolgens begint te gieten en te onweren.
Ben niet voor niks een Waterman!